Negatiivinen oma pääoma – toimintamahdollisuudet ja toimenpidevelvollisuudet - WEBINAARI


Kuvaus
    Tappiollinen toiminta vetää ennen pitkää yhtiön oman pääoman miinukselle. Koronasta seuranneen äkillinen yleisen taloustilanteen heikkenemisen myötä se saattaa tapahtua hyvinkin äkillisesti tai yllättävää kautta. Oman pääoman muuttuminen negatiiviseksi realisoi yhtiön hallituksen jäsenten henkilökohtaisen vahingonkorvausvelvollisuuden, jos hallitus eivät osaa toimia oikein ja oikea-aikaisesti.
Aika
    Ti 20.10.2020 klo 09:00 - 11:30
Paikka
    WEBINAARI
Tavoite
    Koulutus antaa yrityksen talousasioista vastaaville sekä hallituksen jäsenille täsmälliset tiedot, mitä tilanteessa pitää tehdä ja miten toimia sekä miten yrityksen vastuut säilyvät yrityksen vastuina. Aihetta käsitellään käytännönläheisten esimerkkien valossa.
Sisältö
    Miksi ja miten oma pääoma menee negatiiviseksi? Miten yhtiön kannattavuudessa tapahtuneet muutokset, osingonjaot, alaskirjaukset, luottotappiot, omaisuuden arvossa tai tulevaisuuden näkymissä tapahtuneet muutokset vaikuttavat siihen? Miten negatiivinen oma pääoma vaikuttaa yhtiön toimintaedellytyksiin ja mitä haittaa siitä voi olla yritykselle? Mitä osakeyhtiölaissa säädetyn rekisteröintivelvoitteen laiminlyömisestä ja toisaalta täyttämisestä voi seurata? Miten oman pääoman negatiivisuus voidaan välttää, entä korjata? Tilanteen korjaaminen on sitä helpompaa, mitä aikaisemmin asia havaitaan. Koulutuksessa käydään läpi tyypilliset taseen ”pehmeät kohdat”, joiden tunnistaminen auttaa havaitsemaan oman pääoman riskit ajoissa.

Koulutuksessa käsitellään seikkaperäisesti myös pääomalainan antamista ja yhtiön pääomittamista vapaan oman pääoman sijoituksella, jotka (ns. svop) ovat tyypillisiä tehokkaita ja nopeita oman pääoman välittömiä korjauskeinoja. Näistä tiedoista on hyötyä myös muissa tilanteissa, jossa yhtiötä on tarpeen pääomittaa nopeasti.
Asiantuntija(t)
   
  • HT-tilintarkastaja Miki Lehtomäki, Lehtomäki Audit Oy

Asiantuntijan esittely
   
HT Miki Lehtomäellä on 15 vuoden laaja-alainen käytännön kokemus taloushallinnon, kirjanpidon ja tilintarkastuksen vaativista asiantuntijatehtävistä tilintarkastajana, CFO:na, controllerina ja taloushallinnon kouluttajana. Hän on ollut mukana sadoissa eri kokoisten ja muotoisten yhteisöjen tilintarkastuksissa ja erityistilintarkastuksissa. HT Lehtomäki on eloisa ja käytännönläheinen kouluttaja, joka on saanut erityistä kiitosta johdonmukaisesta, loogisesta ja kiinnostavasta esitystavasta sekä käytännönläheisestä lähestymistavasta, jossa asiaa käsitellään konkreettisin esimerkein.
Hinta
    365,00€/hlö + alv 24%
Ilmoittautumiset
    19.10.2020 mennessä
Peruutusehdot
    Esteen sattuessa tilalle voidaan kuluitta vaihtaa toinen henkilö. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme koko hinnan. Osallistujalle lähetetään vahvistus koulutuksen toteutumisesta ja osallistumisohjeet erikseen ennen koulutusta.

Maksuehto 10 pv netto. Laskutuslisä paperilaskuista 5 euroa.
Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

   
Huom!
   
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon


Tulostettava versio